Főmenü

Menu

Fitt bejgli

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 120g rostmix
  • 170ml víz
  • 3 egész tojás (L-es)
  • 40g eritrit
  • 8g sütőpor
  • 30g olvasztott kókuszolaj
  • pici só

Töltelék:

  • 100g darált dió + 40g eritrit
  • 60g darált mák + 40g eritrit

A tészta hozzávalóit kimérjük. Külön elkeverjük a száraz összetevőket és a folyékony összetevőket (1 tojás sárgáját külön, ezzel kenjük meg sütés előtt), majd miután egybedolgoztuk, két részre osztjuk és 20-30 percet állni hagyjuk. Bekeverjük addig is a töltelékeket. (Pluszban adható hozzá citrom- vagy narancshéj és/vagy fahéj, illetve mazsola vagy más aszalvány. ) A pihentetett tésztát vékony, téglalap alakúra nyújtjuk. (Picit, vizes kézzel átsimítottam a tetejét, hogy jobban rátapadjon a töltelék.) Megszórtam az egyiket a diós, a másikat pedig a mákos töltelékkel. Feltekertem, megkentem a félretett tojássárgájával. Hústűvel átszúrkáltam, hogy a távozó gőz ne nyomja szét a tésztát és így ne repedjen ki. Szorosan egymás mellé tettem a két rudat, hogy összesüljenek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá az ünnepek alatt!

Bihari Elizabeth