Főmenü

Menu

Fahéjas puszedli banános vegán turmix-szal

Fahéjas puszedli
 

Hozzávalók:
  • 70g rostmix
  • 20g almarost
  • 20g kókuszolaj (folyékony)
  • 2 egész tojás (szétválasztva, fehérjét lágy habbá verve)
  • 4g sütőpor
  • 50 ml citromlé
  • 150 ml víz vagy növényi tej
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • Pici só
  • 60g eritrit vagy más édesítő

Hozzávalókat előkészítjük, kimérjük. A száraz összetevőket elkeverjük. A tojások sárgáját habosra keverjük az eritrittel, fehérjéket lágy habbá verjük; majd a kettőt együtt összedolgozzuk és fél órát pihenni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tésztából kiskanállal nagyjából egyforma, diónyi gombócokat szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsire villával lenyomkodjuk. 180-200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. 😊
Két puszedli közé birspürét tettem, de megkenhetjük hozzáadott cukor nélkül készített lekvárral vagy krémmel. 🙂
A vegán turmixhoz természetesen a BBN Vegan Pro-ját használtam, ami 4 féle kitűnő növényi fehérjéből készült glutén-, laktóz-, cukor­- és aszpartámmentesen.

Próbáljátok ki ti is! :)
 
Készítette: Bihari Elizabeth