Főmenü

Menu

Tárkonyos cukkini leves sajtos, puha tunkolóssal

Tárkonyos cukkini leves sajtos, puha tunkolóssal

Hozzávalók:

Sajtos tunkolós:

50g Nocarb Rostmix
50g reszelt ordasajt
2 egész tojás
+ tojások méretétől függően pár evőkanál víz
Fűszerek: himalája só, frissen őrölt bors, kakukkfű, fokhagyma, oregáno

A hozzávalókat csak összekeverjük, fűszerezzük. A könnyebb nyújtás miatt félórára betesszük a hűtőbe. Majd pihentetés után fólia között vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges méretűre szaggatjuk vagy késsel vágjuk fel.
Előmelegített sütőben 200 fokon, alsó felső sütési fokozaton (esetleg az idő letelt előtt pár perccel légkeverést is beállítva) 10 perc alatt készre sütjük.


Tárkonyos cukkini zöldségleves

kisebb vöröshagyma
1-1 szál nagyobb sárga-és fehérrépa
kb. 500g cukkini nagyobb darabokra vágva
2 gerezd fokhagyma reszelve
himalája só, frissen őrölt bors, tárkony + pici citromlé
1 tk kókuszolaj

A cukkinit megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk; a kétféle répát és a vhagymát megtisztítjuk és kisebb kockára vágjuk.
Kevés kókuszolajon a zöldségeket sózva borsozva kissé átpirítjuk, majd annyi forró vízzel öntjük fel, ami ellepi. Jómagam nem szeretem teljesen puhára főzve a zöldségeket, így kevés idő eltelte után botturmixszal pürésítettem, hagyva nagyobb darabokat. :)
Vékonyra szeletelt répacsíkokkal és szeletelt ordasajttal tálalva. :)

Jó étvágyat kívánok!

Bihari Elisabeth