Főmenü

Menu

Sokmagvas kenyérke

Sokmagvas kenyérke

Hozzávalók:
2 ek. lenmagliszt
3 ek. zabpehely liszt
3 ek. nagyszemű zabpehely
1 ek. szezámmag/pehely
1 ek. sótlan napraforgómag
1 egész tojás
1 csapott tk. szódabikarbóna
Fűszerezés: 1tk. himalája só, csapott tk. kurkuma, bazsalikom és citromfű ízlés szerint
kevés víz

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást elhabarjuk kevés vízzel, sűrűbb galuska állaga lett. 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütöttem. Kívül ropogós, belül puha.
3 összeborított szendvicset tudtok belőle készíteni. Pl.: clean sonkával, sok zöldséggel, vagy pirítósként, fűszeres túróval megkenve. :)
Én szilikonos gyümölcsformában sütöttem meg. Random ötletként jött reggel, nem zabos korongokat "gyártva".

Bihari Elisabeth