Főmenü

Menu

Csirkés "cannelloni" laskagombás paradicsomszószban

Csirkés "cannelloni" laskagombás paradicsomszószban

Hozzávalók:
350-400 g darált hús (esetemben csirkemell)
300 g laskagomba
500 g paradicsompüré (cukrozatlan)
100 g light trappista sajt
1 csomag nocarb lasagne tészta
2 közepes fej vhagyma
2 nagy marék zellergumó zöldje
2 duci gerezd szeletelt fokhagyma
himalája só és fekete bors



Mivel magát a tésztát nem kell külön megfőzni és nem is fog szétfőni sem, így csak alaposan megmostam s hagytam lecsöpögni, töltés és feltekerés előtt pedig konyhai papírtörlőn leitattam róla a rajta maradt vizet. ( A hagyományos cannelloni tésztát sem, azt is a húsos vagy netán zöldséges raguval töltik és úgy fő készre a paradicsomszószban.)
Kicsit átvariáltam a receptet. Nem a húsos ragut töltöm bele a tésztába, mert sokkal macerásabb úgy feltekerni, hanem csak a húst nyersen, amit előre sóztam és borsoztam csak, majd elkészítettem a gombás ragut.
A vhagymát összekockáztam, egy tk. kókuszolajon a laskával együtt, kevés sóval összepároltam. ízesítettem borssal és a zeller zöldjével. (Jobban szeretem a laskát, mint a csiperkét ízesebb és kevésbé vizes.) Mikor visszapirult "zsírjára" ... öhm, kókuszolajára, akkor hozzáadtam a paradicsompürét és a felszeletelt fokhagymát. Addig rotyogtattam őket, amíg meg nem töltöttem a tésztákat. 10 lap van egy csomagban. Mindegyikbe tettem egy ek. nyers darált húst. Jénaiba rétegezve; előbb tettem egy kevés gombás ragut, megágyazva a tésztának, 5 feltekert tészta, gombás ragu majd újból a tészták és végül a szósz. Ezt 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Teljesen megpárolódott a hús is. Sűrűsödött a paradicsom is. Végül 10 dkg light trappista sajtot tettem a tetejére és 10 perc alatt rápirítottam.
Nem a tipikus, olaszos fűszerezés kihagyva a hagyományos oregano-bazsalikom-kakukkfű kombót.
Jó étvágyat!

Bihari Elisabeth