Főmenü

Menu

Brownie meggyes túrófagyival

Brownie meggyes túrófagyival


Hozzávalók:

50 g zabpehely (nagyszemű)
50 g dióliszt (készíthető csak zabliszttel vagy darált zabpehellyel is)
2,5-3 dl víz
2 púpozott tk holland kakaópor/ karobpor
1 púpozott tk Nocarb konjac liszt
1 csapott tk. szódabikarbóna
pici citromlé
~ 40 g (földi)mandulaliszt
édesítőszer, 3-4 ek (eritrit) vagy két banán

Fagyi:
150 g zssz. túró vagy totu
100 g fagyasztott meggy
2 adag fehérjepor (vaníliás tejsavó)

A tészta hozzávalóit még szárazon jól elkevertem 1 dl vízben a konjac lisztet zselésítettem, ezzel is elkeverve a többi folyadékot 50 ml-ként adagoltam hozzá az édesítővel. Folyékony tészta masszát szilikonos formába tettem. (Fontos, hogy ne kavargasd sokáig, mert a konjac liszt miatt egyre sűrűbb lesz, így könnyebb is kiönteni! ;))
180-190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt (alsó-felső fokozat) megsütöttem. Kívül ropogós, belül ragacsos.
A fagyi pedig még egyszerűbb. Egy tálban minden összetevőt villával kissé összetörünk, ízesítjük és fagyasztóba tesszük. Olykor átkeverjük, hogy a keletkezett jégkristályokat összezúzzuk.
Darabos és finom. :) Krémesíteni pici konjac liszttel összeturmixolva. :)

Jó étvágyat kívánok! :)

Bihari Elisabeth