Főmenü

Menu

Keleties sárgaborsóleves szezámos kenyérlepénnyel

Keleties sárgaborsóleves szezámos kenyérlepénnyel

Hozzávalók:
200g sárgaborsó 
2 sárgarépa 
egy kis darab zellergumó 
2 gerezd fokhagyma 
1 kisebb vöröshagyma 
végül 2 marék friss spenót

Fűszerek: himalája só, babérlevél, pici kurkuma 
A sárgaborsót előzőleg 24 órára beáztattam. 3x cserélve rajta a vizet. (Az utolsó alkalommal probiotikumot adtam hozzá, így megelőzve az esetleges puffadást.) Hagymákkal és a fűszerekkel kb. dupla mennyiségű vízben kezdtem el főzni. 
Mikor majdnem puhára főtt a borsó, a sárgarépát és a zellert hozzá adtam. Mikor puhára főttek. Fél adagot kiszedtem és összeturmixoltam, majd visszaöntöttem és a megmosott, friss spenótot is beledobtam és megvártam míg újból felforr.

Kenyérlepény: 
30 g Nocarb rostmix
1 tojás 
1 ek szezámmagpehely 
őrölt római kömény, himalája só, fokhagyma granulátum 
+annyi vizet adjunk óvatosan hozzá, hogy homogén, kézzel formázható tésztát kapjunk. Ez függ a tojás nagyságától. 
A hozzávalókat összekeverjük. Pihentetni sem szükséges a tésztát. 5 gombócot formálunk és az ujjainkkal lepényt formázunk. Zsiradékmentes forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. (Kezdetben a serpenyőt letakarva.)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Bihari Elisabeth