Főmenü

Menu

Fahéjas, gyömbéres répatorta kókusztejes, citromos túrókrémmel

Fahéjas, gyömbéres répatorta kókusztejes, citromos túrókrémmel


Hozzávalók:
300g nyers, reszelt sárgarépa
130g szárazanyag( 70g zabpehelyliszt,1púpos ek. zabkorpa, 1 púpos ek nagyszemű zabpehely)
1 ek. barna lenmag
1 ek szezámmagpehely
1 púpos tk. fahéj
szárított gyömbér ízlés szerint
2 M-es tojás fehérje+ 1 cs. tk. konjac liszt
kb. 150 ml facsart citromlé
100 ml light kókusztej+ 50 ml víz
édesítőszer

Krém:
300 ml kókusztej
100g sovány túró (Meggle), de akár mehet az összes 180g is ;) /krémes ricotta (Szarvasi)
2 citrom reszelt héja
2 M-es tojás sárgája
1 púpos ek mandulaliszt
1 adag fehérje (elhagyható)
édesítőszer

A torta hozzávalóihoz előkészültem. Lereszeltem a répát leöntöttem az édesített kókuszos citromlével. Összekevertem a  száraz anyagokat is. Habbá vertem a tojásfehérjéket, félidőben hozzáadtam a konjac lisztet. Ezáltal még keményebb habot kaptam. Előbb a répát és a lisztes keveréket, majd a hab egyik felét határozottabban, hogy lágyítson a masszán, másikat már óvatosabban belekevertem. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában, előre, 180-190 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütésen 40-45 percig sütöttem.
A krém leginkább sodó jellegű. Előbb a kókusztejet langyosra melegítettem. Keveset félretéve belőle. A tojások sárgáját édesítőszerrel, citromhéjjal és azzal a kevés kókusztejjel és a mandulaliszttel csomómentesen elkevertem és lassan hozzáöntöttem a melegedő kókusztejhez. Lassú tűzön. Folyamatosan kevergetve hígabb puding, sodó állagúra sűrűre főztem. Mikor kihűlt, hozzáadtam a túrót és a fehérjeport-én natúr tejsavót használtam most, de lehet akár ízesített is. Botturmix-szal összeturmixoltam és kész. :)
Kihagyható belőle akár a túró, megmaradva krémes sodós változatnál. 

Bihari Elisabeth