Főmenü

Menu

Fonott kalács

Fonott kalács

Fehér tészta:

55g nocarb rostmix
120g érett banánpüré (1 nagyobb db)
pici himalája só, vanília
50 ml víz vagy magtej
1 egész tojás
1 csapott tk instant, szárított élesztő

Karobos/kakaós tészta:

45g nocarb rostmix
10g zssz. cukrozatlan kakaópor vagy karobpor- én az utóbbit használtam. Édesebb, mint a kakaópor, illetve biztosan koffeinmentes :)
120g érett banánpüré (1 nagyobb db)
pici himalája só
1 egész tojás
50 ml víz vagy magtej
1 ek olvasztott kókuszolaj
1 csapott tk szárított, instant élesztő

Külön-külön tálban kevertem össze a hozzávalókat. Félórát hűtőben pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 180-200 fokra. 3-3 felé osztottam mindkét tésztát és készítettem egy dupla fehér, szimpla karobos és egy dupla karobos szimpla fehér fonott kalácsot. Egy nagyobb fonott kalácsként is készíthető, én kicsit megvariáltam. :)
Előmelegített sütőben 10 percet elősütöttem, majd megkentem elhabart tojással és visszatettem 7-8 perce. Akinek van grill funkció a sütéshez, elég ha arra átállítja és szépen rápirul a tojás a kalács tetejére. :)