Főmenü

Menu

Zöldséges, húsos zabpalacsinta

Zöldséges, húsos zabpalacsinta

Töltelék:
500g darált pulykacomb
500g brokkoli
5 nagy gerezd fokhagyma
2 nagyobb paradicsom
himalája só, fekete bors, szerecsendió
1 tk. kókuszolaj


A tölteléket két étel elkészítéséhez használtam. 


Elkészítés:
Kevés kókuszolajon megfuttattam a zúzott fokhagymát, melyre következett a pulyka. A húst sóztam, fűszereztem és fehéredéséig pirítottam. Idő közben megmostam és apróbb darabokra vágtam a brokkolit, hogy könnyebben, gyorsabban együtt piruljon/párolódjon meg a hússal. Végig nagy fokozaton/lángon. Majd mikor teljesen visszapirult "zsírjára" rádobtam a felkockázott paradicsomot azzal éppen hogy csak összeforgattam.

Palacsinta:
2 púpozott ek. zabp. liszt
3 púpozott ek. zabkorpa
3 púpozott ek. zabpehely (apró)
2,25 dl víz
1 egész tojás
1 ek. szezámpehely
1 csapott tk. himalája só, 1 tk. őrölt fűszerpaprika, ízlés szerint fekete bors
kevés apróra vágott kaliforniai paprika (úgy mondanám, érzéssel)



Elkészítés:

Hozzávalókat elkeverjük. Hagyjuk állni a zab miatt, amíg a húsos tölteléket elkészítjük. Forró serpenyőben/palacsintasütőben kevés kókuszolajon kisütöttem.
Ízlés kérdése ki hogyan szereti a palacsintát. Jómagam a vékonyabb tésztát kedvelem, sok "motyóval" megtöltve 

(32-es, nagy serpenyőben, próbáltam körformára eloszlatni a masszát, és egyformákat sütni; hát egyik-másik egészen napocskásra sikeredett!  Noh, de feltekerve "kilásssa"?!

Bihari Elisabeth