Főmenü

Menu

Epres, almás pite

Epres, almás pite

Hozzávalók:

100g zabpehelyliszt
50g rostmix
50g eritrit
45g olvasztott kókuszolaj
30g kókuszreszelék
3 egész tojás
1 dl víz
1 tk szódabikarbóna + 2-3 ek. citromlé
vaníliarúd kikapar magvai
2 kisebb alma és 2-3 ek cukormentes eperlekvár


Elkészítés:

Az alapanyagokat előkészítjük és kimérjük.
Külön egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük, főként a szódabikarbóna egyenletes eloszlása végett.
A tojásokat elhabarjuk, a kókuszolajat megolvasztjuk majd mindkettőt a lisztkeverékhez adjuk, belefacsarjuk a citrom levét és alaposan tésztává dolgozzuk. Minimum félórát hagyjuk pihenni hűtőben.
előmelegítjük a sütőt, kb. 180-200 fokra. Két kisebb almát megtisztítunk és vékonyan felszeleteljük, Kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A pihentetett tésztát az idő letelte után a sütőformánk nagyságához és formájához igazítva kinyújtjuk. 10 percet elősütjük, majd elrendezzük a tetején az almaszeleteket visszatesszük 20 percre sülni, így a tészta is biztosan átsül az alján, majd a végén 2-3 ek. lekvárral kentem meg vékonyan a tetejét és kb. 5 perc felső sütéssel rákaramellizáltam. :)


Hozzá fehérjesodót készítettem:
1 adag vaníliás fehérjepor (én ezt használtam:http://www.best-body-nutrition.hu/webaruhaz/feherjek/199/mammut-whey-protein-1000g-vanilia) 
1 dl víz vagy magtej (kókusztej vagy rizstej)
2 tk konjac liszt
Shakerben jól összerázva, majd a hűtőben pihentetve tálalásig.


Bihari Elisabeth