Főmenü

Menu

Majonéz

Sziasztok!

Most ez hús nélküli recept lesz igaz, de mellé készítettem egy vegán majonézt, ami tartósítószer, adalékanyagok és cukor hozzáadás nélkül készült fehér babból, kevés egész magos mustárból. :)
Többeknél olvastam már, hogy hiányzik valami, amitől könnyebben csúszik a köret (főként a rizs), vagy alapból hiányolják a ketchup-mustár-majonéz kombót vagy akár egyik - másikat. Hát tessék csak kipróbálni!
Nem csak vegánoknak, vagy akik nem fogyasztanak tojást, tejterméket és nem feltétlenül a komplettálás a céljuk; de ha egészségesebb verzióját szeretnék a majonéznek elkészíteni! :)
Sültekhez, húsokhoz, saláták önteteként vagy nyers zöldségek mártogatósaként!

Babonéz hozzávalói:
1 konzerv fehér bab (összetevők között csak a bab, víz és só szerepeljen)
1 tk. egész magos mustár (mindenmentes, francia típusú)
Turmix- vagy aprítógépben a hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Aki szeretné pikánssá tenni, tehet bele citromlevet és egy kevés eritritet. (Én kihagytam őket.)
Kevés vízzel plusz citromlével vagy almaecettel salátákhoz dresszingként is kiváló! :) ;)

A brokkoli pogácsa hozzávalói:
400 g brokkoli (főtt)
300 g főtt jázmin rizs
2 egész tojás
Himalája só, frissen őrölt bors, szerecsendió
Sütőpapíron sütőben sütve.
Akár húsmentes főételként vagy köretként is fogyasztható a natúr rizs helyett! :)

Jó étvágyat! :)

Bihari Elisabeth